Novosti

Integrating digital tools into psychotherapy – uspešno organizovana radionica u sklopu evropskog projekta

Novi način života i rada u pandemiji doveo je do toga da se psihoterapija u značajnoj meri „premesti u online prostor“.
Srpska asocijacija bihejvioralno-kognitivnih terapeuta inicirala je TheREMOTEcbt projekat koji se bavi eksploracijom stavova i iskustava kolega na ovu temu, kao i širenjem znanja u ovoj oblasti, a pod pokroviteljstvom Evropske asocijacije za bihejvioralne i kognitivne terapije (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies – EABCT).

Nakon uspešnog lansiranja međunarodnog istraživanja o kojem dodatno možete pročitati ovde, organizovali smo prvu od planiranih online radionica na ovu temu, pod nazivom“ Integrisanje digitalnih alata u psihoterapiju“ („Integrating digital tools into psychotherapy“).

Predavač je bila sjajna Carmen Schaeuffele, sa Freie Univerziteta u Berlinu, psiholog, KBT terapeut, doktor nauka i istraživač na temu psihoterapijskih formata koji uključuju internet.
U radionici je učestvovalo preko 80 kolega iz sedam zemalja, odnosno osam nacionalnih KBT asocijacija koje su saradnici u ovom projektu – ACBPRM iz Republike Severne Makedonije, ACBTS iz Srbije, BACBP iz Bugarske, BHACBT iz Bosne i Hercegovine, CACBT iz Hrvatske, MNACBT iz Crne Gore, SABCT iz Slovenije, i SRABCT iz Srbije.

Hvala svim kolegama na divnoj atmosferi razmene znanja, i odličnom feedback-u.
Vidimo se uskoro na radionici broj 2!